Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
Özellikle duyar ve giranbaha materyallerin olduğu odaların baplarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Gereç: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve esenlıklı bir şekilde hadise yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.
Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın taçı nöbet yangının öbür alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetleme şeşna alınması kolaylaşır ve daha zait pert vermesi önlenir.
Isıevet dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kabil değildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.
120 an dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.
Dairesel Yangın Merdiveni; Genellikle tasarruf vadiından yarar peyda etmek amacı ile yapılan, en fazla 100 şahıs kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus sayısına rabıtalı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.
Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın merdiveni ile ilgili yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.
Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik karakol şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı dâhilin nispeten konulevsel şekilde vazife yapmalıdır.
Bir dokumada kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve özge ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bir kuruluşdadır.